top of page

MIJN SPECIALISATIES

full face approach

Je kunt bij Dokter Anna terecht voor botox-, fillerbehandelingen en bovenooglidcorrecties. Zij is getraind op de full face approach: Dit betekent dat er niet alleen naar één rimpel wordt gekeken maar naar het totale plaatje. Voor een duurzaam en natuurlijk resultaat is het belangrijk om een probleem bij de oorzaak aan te pakken en niet alleen de symptomen te bestrijden. 

injectables2.jpg
liquid.jpg

Botox

Rimpels | Verzachten 

 

Veel rimpels ontstaan door onze mimiek, door de activiteit en het samentrekken van de spieren, vooral in de bovenste helft van het gezicht. Vaak storen we ons aan een fronsrimpel, voorhoofdslijnen of kraaienpootjes. Een behandeling met botuline toxine is dan vaak de eerste stap richting een frissere uitstraling. Botuline toxine, oftewel Botox ®, Dysport ®,Azzalure ®, Bocouture ® is een tijdelijke spierontspanner en blokkeert de overdracht tussen zenuw en spier. Door een specifieke spier(groep) te behandelen kan een bepaalde beweging tijdelijk niet worden gemaakt. Op deze manier kan rimpelvorming of een ongewenste, negatieve uitstraling worden voorkomen of worden verzacht. 

Botuline toxine kent zowel cosmetische als medische behandelindicaties:

Cosmetisch:

- Fronsrimpel

- Voorhoofdrimpels 

- Kraaienpootjes 

- Afhangende mondhoeken 

- Wenkbrauwlift

- Gummy Smile, tandvleeslachen 

- Putjes in de kin

- Bunny Lines, lijntjes op de neus

Medisch:

- Hyperhidrose (overmatig zweten)

- Bruxisme (tandenknarsen of klemmen)

Het effect van de behandeling is na ongeveer 3-7 dagen zichtbaar. Door de inwerktijd van de botuline toxine duurt het even voordat lijnen zachter worden. Het optimale resultaat mag na 2 weken verwacht worden en is minimaal 3 maanden zichtbaar. Naarmate de behandeling vaker wordt herhaald, zal het cosmetische resultaat ook langer aanhouden. Gemiddeld zijn er twee tot drie onderhoudsbehandelingen per jaar nodig voor een langdurig mooi resultaat.

Dokter Anna werkt met de botuline toxines Botox ® en Bocouture ®.

Botox
Fillers

Fillers

Volumeherstel | Contouren

 

Fillers bieden een mooie uitkomst voor mensen met bijvoorbeeld een ingevallen gezicht, slapper wordende huid of diepe lijnen. Naarmate we ouder worden vindt er een verandering plaats in alle lagen van ons gezicht. Uiteindelijk wordt de huid slapper en ontstaat er meer diepte in het gezicht. Bekende verouderingsverschijnselen zijn bijvoorbeeld hangende oogleden, een diepe traangoot, ingevallen wangen of hamsterwangen. Door op de juiste plaats de juiste hoeveelheid filler te plaatsen kan er gecompenseerd worden voor bestaand volumeverlies. Door een individuele combinatie van subtiele behandelingen ontstaat een natuurlijk resultaat en is het niet zichtbaar dat iemand met fillers behandeld is. 

 

Er zijn twee soorten, niet permanente fillers: 

Hyaluronzuur fillers: Hyaluronzuur komt van nature in ons lichaam voor en zorgt voor hydratatie, volumeherstel en het verzachten van lijnen in het gezicht. Het is een doorzichtige gelachtige substantie die voor meerdere indicaties gebruikt kan worden, zoals bijvoorbeeld voor het verzachten van rokerslijntjes of het opvullen van jukbeenderen. 

Radiesse® fillers: Radiesse® werkt effectief op het verminderen van diepe rimpels, herstelt volumeverlies en lift de gezichtscontouren. Het vult niet alleen op maar stimuleert ook de natuurlijke aanmaak van collageen. De kwaliteit van de huid verbetert en de huid voelt steviger aan. 

Beide fillers zijn biologisch afbreekbaar.

Wat kan een filler?

- Verbeteren van de kwaliteit van de huid door betere hydratatie en stevigheid

- Opvullen van fijne lijntjes, bv rokerslijntjes

- Opvullen van diepere lijnen, bv neuslippenplooi of marionetlijnen 

- Verstrakken lipcontour of opbouwen lipvolume

- Volumeherstel, bv ingevallen wangen

- Liquid facelift met een liftend effect 

- Opbouwen van gezichtscontouren, bv de kaaklijn, kin of jukbeenderen

- Liquid neuscorrectie

Het effect is direct na de behandeling al zichtbaar maar wordt nog mooier naarmate de filler verder gesetteld is. Vaak begint dit ongeveer 2 weken na de behandeling. Dan zijn ook mogelijke zwellingen en blauwe plekken bijgetrokken. Het effect van een filler is tijdelijk. Afhankelijk van de eigenschappen van de filler is het resultaat tussen de 6 en de 12 maanden zichtbaar, soms zelfs langer. Welke filler gebruikt wordt hangt af van de behandelindicatie, kwaliteit van de huid, mate van volumeverlies en leeftijd van de client. 

 

Dokter Anna werkt met Juvederm®, Belotero® en Radiesse®.

dr anna 1.jpg
Operaties
operaties.JPG

Operaties: Bovenooglidcorrectie

Kleine ingreep | Groot verschil

Naarmate we ouder worden zal onze huid steeds minder elastisch worden en meer gaan hangen. Dat geldt ook voor de dunne huid van de bovenoogleden. Sommigen vinden het huidoverschot van de bovenoogleden esthetisch storend anderen ervaren klachten zoals bijvoorbeeld een zwaar gevoel, hoofdpijn of verminderd zicht.

 

Tijdens een consult wordt er gekeken naar de mate van het huidoverschot, het te verwachten resultaat en wordt er uitgebreid gesproken over de operatie, het herstelproces en mogelijke complicaties. 

 

Een bovenooglidcorrectie is een operatie die uitgevoerd wordt onder lokale verdoving. De ingreep duurt ongeveer 45 minuten voor beide oogleden en vindt plaats in de kliniek op de dagbehandeling. Dat betekent dat de client na de ingreep weer naar huis mag om daar verder te herstellen. Gedurende de eerste dagen kunnen blauwe plekken, zwelling en roodheid voorkomen. Na ongeveer 7-10 dagen zullen de hechtingen en pleisters verwijderd worden. Het herstelproces neemt 7-14 dagen in beslag, daarna zal het litteken nog verder moeten genezen. Het uiteindelijke resultaat is echter pas na enkele maanden te verwachten. 

Een bovenooglidcorrectie kan de juiste behandeling zijn voor mensen die een frisse, open blik en een uitgeruste uitstraling wensen. 

WAT KAN IK VOOR JOU BETEKENEN?

Neem contact op

Nieuwsgierig? Dokter Anna werkt in gerenommeerde klinieken in Nijmegen, Heesch en Rotterdam. Een kennismakingsgesprek en een individueel behandelplan is altijd vrijblijvend. 

bottom of page